Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rävjakt

Nu får det vara nog sade grevinnan
och butlern fick en örfil må ni tro

Och tavlan av den adliga furstinnan
blängde nästan lika ilsket ho

Det skär uti min nobla gamla barm
tror du detta är ett barnkalas

Champagnen du serverar är ju varm
betjänten hade pomac i sitt glas

Förlåt förlåt ursäkta mig ers nåd
han sade och for ut som en raket

I salen hördes jubel och applåd
en marmorsal av ädel societet

Vad sägs om att vi jagar lite räv
fråga Silversporre efter maten

Förtjusande ,Grevinnan från Geneve
nickade belåtet över faten

Sen fyllde man upp stop med brittisk malt
och sjasade ut butlern över säven

Ladda hagelbössorna med salt
mens butlern gjorde huvudroll som räven




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-14 07:31



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Vilken rungande verskonst!! Rimma räv med Geneve kan jag ej minnas mig hört förut..

Roligaste raden : "tror du detta är ett barnkalas"?! [å så pommac på det].

Även om de i Downton Abbey behandlar sina butlers med betydligt större respekt...
2020-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant