Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lira (vevlira) stråkinstrument och giga (lutliknande) stränginstrument trakterades redan under medeltiden.


Regnaspel


tonar en giga och

driver fram durdagg

bortöver fälten

mot rödladerader


speglar en lira

med vevlireögon

en räfsornas dans

över korn över råg


en räfs-polske-stack-hässje-raga


ur regnaspel

strömmande moll

går då skörden i dur

och manna i hatt


och blir grödorna saga




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-07-15 18:06



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Härligt och musikaliskt i folkviseton - hade en gång en dröm om att spela vevlira ! Gillar durdagg !
2020-07-20

  Lena Själsöga Keijser
gånglåt är ett vackert innebördsord
dina ord skulle kunna reciteras i vacker gångrytm
2020-07-16

  Öknens Ros VIP
Poetiskt språk, ord som njutes.
2020-07-16

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Så uttrycksfullt beskrivet!
2020-07-15

  Marita Ohlquist VIP
Läser texten, hör musiken och ser arbetet på ägorna!
2020-07-15

  Elinor Sörensson VIP
Bondelivets ljuva dofter
Hölass och trampa hö i
ladan

Gillar durdagg, regnaspel
och rödladerader


2020-07-15

    Lena Staaf VIP
Man riktigt hör musiken dansa fram i landskapet som rullas ut genom dina diktrader.
2020-07-15

  angela Täubert fd Jansson VIP
Underbart att läsa. Min numera bortgågne pappa byggde dessa instrument.
2020-07-15
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP