Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levande begravd

Dr Bogart befinner sig tre meter under jord
i en likkista med 12 spikar för locket

Så ligger det till och det
vore väl inget konstigt med det
om det inte vore för att han var vid liv

Tänk att en människa dödförklaras
för att sedan återfå livsgnistan

Det är kolsvart och tryckande kvavt därnere
och ni skulle se hur han bankar med pannan i locket
och hur han vrålar alla de panikartade synonymer
som han bara kan

Han tycker sig höra hur maskarna kryper
runtom honom

Men snart är luften slut och han vet hur det måste sluta
men ändå..
ändå har han en gnutta hopp kvar

Det är det lilla hoppet som får honom att acceptera ödet..




Fri vers av Kaptenlöjtnant
Läst 183 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-07-17 00:27



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Livet, det inger hopp, tack och lov (för den som vill leva). Hoppet är en av människans starka gnistor.
2020-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant