Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara tyst, stilla, egentligen ingenting, bara allt




jag sitter helt plötsligt bara där
kanske är det på en sten, en stubbe,
eller så ligger jag utsträckt
som gud skapade mig
på en mörkgrön mossa
nånstans
utan åtkomst

det är tyst

långt bort en annalkande
susning
en liten liten bris

ingen saknar mig
jag saknar ingen och intet

ingen längtar efter mig
jag längtar inte efter nån eller nåt

jag befinner mig

ingen har något hos mig de vill ha eller behöver

inte jag hos dem

det finns inga åthävor nu

när jag ser upp mot det vi kallar himlen
vet jag att den börjar vid min kropp
och klättrar uppåt
på ingenting

så känner jag mig

så är jag ock




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-07-21 08:13



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Sökande vad ska livet ge
2020-07-23

  smultronbergen VIP
Jaa. Dikten väcker lite sorg
hos mig även om jag förstår
känslan. Texten är välskriven,
Enkel och sökande som i väntan
, hissmusik i paus, meditation
i bästa fall men där saknas något

2020-07-23

    ej medlem längre
en liten myra kommer krypandes
över mungipan
bättre än en giftorm
bra ställe att njuta dessa stunder på
Vinstlott
2020-07-21

  Johan Strömstedt
Du fångar känsloläge på ett mycket bra sätt. Ungefär som första raderna i din text brukar jag ligga och tänka när jag söker efter lugnet.

2020-07-21

    Lena Staaf VIP
Kropp och tanke i stillhet, utan strävan, smärta eller passion. Vilsamt i ett ingenting.
2020-07-21

    ej medlem längre
"Ingenting" är etern, eller gravitationskvarkar och higgsbosoner. utan higgsfältet skulle ingenting existera. vi är gjord av en miljontedel materia och resten är ingenting (som är mer ingenting än etern...). sen finns det också 80-90% mörk materia / ljus i universum. ingen vet någonting om det.
2020-07-21

  angela Täubert fd Jansson VIP
En djup tanke som svindlar från din kropp och klättrar upp till universum.
Känslan av ingenting är påtalbar.
2020-07-21

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Så fint, så vackert!
Stillhet, tänker jag.
2020-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP