Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen jag började lukta gubbe

Dagen jag börjar lukta gubbe
slår jag mig ner i soffan
med spelkontrollen i handen
inseende att åren går
utan att minnet förstår.
Den där lukten
dinglandes mot väggen
en oljig hand om halsen,
mustaschen och de tjocka läpparna
på en 60-talist
som bara för en kutym vidare
till en ny generation.
Dagen jag börjar lukta gubbe
inser jag hur kort ett liv är
när tjugo år försvinner på ett ögonblick
och jag förstår hur lite som behövs
för att jag ska bli en 80-talist
som bara för en kutym vidare
och hur mycket som krävs
för att det inte ska bli så.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Christoffer Andersson
Läst 169 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-07-21 12:22



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Gillar detaljerna, och ser nån i trotsåldern som sitter där i fåtöljen och spelar sitt tv-spel med energidrycken i högsta hugg och blicken mot "the action" i gamet. Och det händer nåt i rubriken som väcker läsarens nyfikenhet. Det målas upp ett här och nu men samtidigt en framtid och en gårdag. Kortfattat I like it!
2020-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Andersson
Christoffer Andersson