Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kris

Jag söker mig långt in
under folkhälsomyndighetens trygghetsskal

Jag bor i ett kliniskt rationellt väntrum
med tillgång till obegränsad handsprit
och total social distansering

Längst in i rummet
sitter en man med svarta kläder
i handen håller han ett tidtagarur
Jag vet vad han heter
men låtsas som att han inte finns

Jag har varit duktig i flera månader
men det finns bara månader kvar
av mitt liv

Inatt ställer jag stegen utanför rummet
Inatt ställer jag fönstret på glänt
Jag behöver få vila i din famn
trots att det glädjer mannen i svart




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-07-30 04:31



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Väldig bra corontänkänsla i denna dikt - visst ska vi klara att hålla ut men gör vi det utan att någon gång ta i famn och riskera säkerheten? - jag aktar ansiktet men tar barnbarnet och granntösen och grannpojken i famn, nu när de inte går på dagis/skola ...
2020-07-30

    Lena Staaf VIP
Sorgset och fint om den längtan som finns under vår påtvingade isolering. Jag läste om att en del desperata anhöriga har brutit sig in eller knuffat undan personal på äldreboenden för att få träffa sina anhöriga.
2020-07-30

  Kungskobran VIP
Fantastisk underfundig dikt.
Mannen i svart finns där alltid var du än befinner dig. Ingen vet när han stiger fram och tar dig under armen
2020-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP