Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i det flytande templets skugga

från tehuset hörs
tranans sånger
genom bambuskogen
ut över risfälten

oerhörda berg
höjer sina ekande
gestalter i fjärran

en liten båt har
slitit sig från bryggan
och rör sig långsamt
runt i ett bakvatten

munkarna tänder
lyktor i det flytande
templets skugga




Fri vers av Zacharias Corbies
Läst 416 gånger
Publicerad 2006-07-12 18:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh vilken vilsam och fin bild du målar upp här,
i ett spännande fjärran land, Österländskt
om jag inte helt misstolkar texten.
Härliga rader och ord, en fin helhet, bra!
2006-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Zacharias Corbies
Zacharias Corbies