Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fornborgen

Jag är framme nu, och i

skogen som skriver poesi.

Packad jord, grus-lös, ljudlös stig

tar mig förbi fornborgen.

Plockar några bär i korgen.

Man byggde ett fort, men det kom inget krig.

 

Det är i fredens skog jag går.

Här har lägereldar brunnit i tusen år.

Soldater patrullerat

och båtar passerat.

 

Allt det där fyller hjärtat mitt.

Säg mig, vad fyller ditt?




Bunden vers (Rim) av Kristian Ekman
Läst 159 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-03 05:58



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Eld
Frid
Fred

”- skogen som skriver poesi”...
-i mitt hjärta

Tack!
2020-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Kristian Ekman
Kristian Ekman