Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befläckad briljans

Fläcken på rutan skapar djup åt vyn

En kontrast som förstärks av ljuset från skyn

Påminner om att livet bär på plikt

Utan smutsiga händer kan ej förväntas god sikt

Att fläcken bearbeta belönas med klarhet

En klarare bild av allt distalt

Banalt, juvenilt och en självklarhet

Men dess mening rymmer allt basalt och vitalt

Alla livets fläckar är ej onda av natur

Lägg märke till dess närvaro

Förståelse kan uppstå i retur

Bearbeta fläckarna och ge dem all din glans

Ur ofullkomligheten träder världens briljans




Fri vers (Fri form) av Brunluvan
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-08-02 21:07



Bookmark and Share


  Svart svan
Fantastiskt... de svarta fläckarna som befläckar den vita bakgrunden i den unika sekvensen här ovanför, förvandlar i ett slag bakgrunden från en vanlig alldaglig vit yta, vilken som helst, till en klart genomskinlig briljant transparent förståelse för de små tingens betydelse...
2020-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Brunluvan
Brunluvan