Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon, långt borta och nära

I

Han hör bjällran

på andra sidan

av spegelsjön

 

hör och förstår

att där finns getterna

som är hennes

 

II

Ingenstans

är här och nu

är gryning och början

 

är minnena

av hennes händer

sträckta mot himlen

 

för att molnen

färdas där

i riktning mot havet

 

III

Han som bär

sin stav för vandring

lyssnar och ser

 

ut över djupen

där gässen simmar

i tystnadens flotta

 

lystrar efter

getflockens rörelser

långt därborta

 

och efter ljud

när kvistar brister

under hennes bara fötter

 

IV

Ingenstans

är här och nu

är avstånd och närhet

 

är skygga möten

som var en gång

vid hennes källa

 

är när han sätter sig

på gråklippan

och vilar

 

för att bara lyssna

till bjällror

och till fiskars slag

 

i strandens

täta ruggar

av vass




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-08-09 09:24



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En text som sätter tankar i rörelse i flera riktningar. Ger spänst i dikten.
2020-08-10

  Minkki VIP
märkligt, att i en dikt med så många fina kvaliteter finna ögonblicket i "lyssna ... till fiskars slag" och plötsligt se en bubbla på vattenytan, omgiven av ringar som drar allt längre ifrån varandra - en abborre? en mört? en spigg? Och plötsligt är man själv inne i diktens landskap...
2020-08-09

  AiA Maria den fria
Glädje och njutbar läsning

Tack!
2020-08-09

  Lena Själsöga Keijser
din stämma är vacker
du målar med mjukavackra ordpenslar
2020-08-09

  Magdalena Eriksson VIP
Väldigt fint både en kärlekssaga och en resa till ett försvunnet land som finns
ändå.
getterna och silvret!
2020-08-09

  Kajan VIP
Mycket fin, med en mjuk värdighet och ett stort lugn. Historien fortsätter sömlöst efter "Hon är".
2020-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP