Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att känna eller inte



Jag känner några lugna människor.
De är inte alls lugna.
De eller jag ljuger.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Gunnar Hilén VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-21 07:29



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Är inte varje upplevelse en sanning?


Tack!
2020-10-03

  Staffan Nilsson

Det är viktigt att problematisera uttryck vi använder om andra, och om oss själva.
Min husläkare är lugn; han vet vad han gör, men jag känner honom bara i yrkesrollen.
Jag har svårt att tro att någon är lugn i sig själv. Möjligen hen som har koll på sina brister och styrkor. Men även de förändras över tid.
Jag tror att vi har en övertro på att det finns ett beständigt jag, personlighet som det gäller att finna - och sedan är allt lugnt.
Måste vi inte ständigt upptäcka oss själva?

2020-08-24

  Lottie Ålhed VIP
Tänkvärt och kul formulerat. Vem ljuger?
2020-08-24

    Lena Staaf VIP
Snyggt formulerat! Ja, alla bär vi en oro inom oss, mer eller mindre. Däremot finns det olika känslighet och temperament. Alla går inte i gång på en förolämpning eller gliring men somliga gör det direkt.
2020-08-21

  Gunnar Hilén VIP
Tack.

Enligt mitt sätt att se på livet finns det inga lugna människor. Då är de döda i s f och såna brukar vi inte kalla människor utan lik.
2020-08-21

  Johan Strömstedt
Utåt till den mer ytliga vänskapskretsen håller man masken eller skenet uppe.
Till nära vänner kommer den nakna sanningen fram.
Tycker du sammanfattar det hela bra.
2020-08-21

  angela Täubert fd Jansson VIP
Det finns olika slags lugn. Tror du kan vara lugn att de är lugna på sitt eget sätt, eller inte!
2020-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP