Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är tiden inne?

När hat växer som ogräs 

i fordom sköna lundar

Då finner jag mig tillrätta 

ser de sanna väsen

Som alltid vandrar bland oss.

 

De finner näring i den dolda världen

när ljus och skönhet lyser stark

 

När fåglarna kvittrar allra högst

När oskuld ligger ner och ler

Då sipprar mörka ilar ut i skuggor

Skjuter sina skott så himlen sakta dör

 

Nu står de där,starkare än förr

Vill vi vakna

eller är drömmar skira

Alltför honungslena att bära

 




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 184 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-28 02:56



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
”Vill vi vakna
eller är drömmar skira
Alltför honungslena att bära”

förändrar världen...

Tack!
2020-10-04

    ej medlem längre
Så himla bra. Dags att ge ut en diktbok nu hos Book on Demand kanske.
2020-09-24

    Max Poisé
Det är en konstig värld vi lever i just nu, där både fred och ofred ständigt går sida vid sida...där mänsklig värme och sinande människovärde nästan kolliderar på samma gata...
Kanske är vi på väg in i en ny era?
2020-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ