Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstord


Kylan tar vid
efter sommarens svalkande vind

Morgondiset gör knottror på armarna
som är bara i t-shirt än

Solen står lägre nu än förra veckan
bländar mig vid frukosten

Rutinerna består men inslag
av annat ingår

Och björkarna blad börjar gulna
gradvis

Det är som att tankarna mognat
och fallit till marken

Jag finner mig med ömsat skinn
en ny filur i ny figur

När jag går ut och möter dagen
igen


















Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-08-28 08:09



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Spännande vad "inslag av annat" och "ny filur" må innebära ... Tankarna får gärna mogna och gulna ännu mer ....

(Kortbrallor under tidningsutdelningen bär jag fortfarande, fast tre lager på överkroppen + mössa med inbyggd lampa)
2020-08-29

    ej medlem längre
Jag tittar ut och konstaterar att hösten är här - dina ord stämmer in på det jag ser.
2020-08-29

    Max Poisé
Årstidens dagbok... det örngott vackert med förändringar...
2020-08-28
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP