Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjunga nattens silver



Fastän mörkerväv


fästats på insidan


sjöng de


förgrämda


förledda


förstenade



varmglimmande


som nattens silver


i hopp om att


dyrka upp låsen


till stjärnor och


frostbladshjärtan




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-08-29 19:11



Bookmark and Share


  Maja Ivan
Jag blir nyfiken på hur frostbladshjärtan är på andra sidan låset. En längtan efter att nå bortom det uppdyrkade låset skapas när Jag läser din dikt. Tankeväckande.
2020-08-31

  Solweig Jansson VIP
Väldigt vackert och stämningsmättat och hoppet som aldrig dör ! Kom att tänka på en tröja från en visfestival med texten : Sjung idag - imorgon kan det vara förbjudet ! Du skapar så underbara ord !
2020-08-31

    ej medlem längre
Intressant och djup. Tycker mycket om eftertrycket i de dystra alliterationerna med "för...". Trots att de är nästan döda inuti så sjunger de ändå! Så fint att de hoppas "dyrka upp låsen" till skönheten och kärleken. Jättefin!
2020-08-31

  Lena Själsöga Keijser
ofta ser jag detta ord inledningsord för samt tänker vad är för
här blir innebörden så klar
du målar vackert
mycket vackert
2020-08-30

  Öknens Ros VIP
Fint diktat med nyfunna ord.
2020-08-30

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Vackert skrivet!
Jag tänker på bitterhet som försöker nå något förlösande.
2020-08-30

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt, hoppfull och med sagostämning.
2020-08-29

  Elinor Sörensson VIP
Bara titeln lockar mig.
Gillar upprepningen av
ord som börjar med för..

Och varmglimmande
frostbladshjärtan får
mig att smälta
i nattens silver

2020-08-29
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP