Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

***Den gasmagade overkligheten ***




Den elitdrabbade
Politiker kåren

Kunde knappt
Andas



När många arga hästägare
Från landsbygden

Kört in tonvis med gödsel
Framför inkörsporten

Till deras parihögkvarter
Därför att de blåljugit
Skiten ur sina väljare

Och nu måste montera
Ner den lilla välfärd

Ytterligare som ännu
Existerade ute på bonn
-landet

Därför att miljarder skulle
Satsas på Höghastighets tåg
och till stödåtgärder för
Företagen och banker


Och då en partiledare
Skrek upprört i teve
-sändningen

Att man borde sända
Alla kommunist-terrorister
Norr om Stockholm

Till omskolningsläger i
Kalla bergrum eller varför
Inte till Sibirien där de
Kunde lära sig veta hut

Men detta var bara början
På upproret

Vid nästa val åkte hans
Parti ut ur Riksdagen

Och snart var det bara
2 politiska partier kvar
Som i vissa andra länder

Ett enda parti ifrån en
Diktaturstat!

Trots att de länderna ansåg
sig vara de mest Demokratiska
Av alla i hela den fria Världen






Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-08-30 12:01



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Höghastighetståg? Inte bra i ett land som brukar få solkurvor och is på rälsen, däremot är ju SJ bra att anlita om man tappar sin klocka eftersom dom spårar ur.
2020-08-30

    Lena Staaf VIP
Ja, bevara oss för diktaturen!
Men jag tror på höghastighetståg om det kan minska flygandet. Vi behöver göra vad vi kan för att rädda miljön/klimatet. Pengar finns - leta i skatteparadisen!
2020-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP