Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här kommer lyckan...

In genom fönstret och ut genom dörren
Lyckan är som en vind som blåser genom ett öppet fönster
Draget får väggar att skaka och en och annan tavla att falla
Den stampar ner för trappan och lirkar sig ut genom nyckelhålet
Lyckan är påtaglig men samtidigt svår att fånga på bild

Men då och då är den här igen
med en stormig attityd trampar den ner rosenbuskar
välter trädgårdsmöbler och ber inte om ursäkt
vi tiger för lyckan är som en fridlyst blomma
vacker, passionerad, sällsynt
Den växer i vår trädgård
längst bort bakom träden dit endast barnfötter vet vägen




Fri vers (Fri form) av ljus humlan
Läst 141 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-03 18:56



Bookmark and Share


  Feminaz
Synnerligen fin!
2023-01-22
  > Nästa text
< Föregående

ljus humlan
ljus humlan