Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


göra vad jag vill


Rutinlös


Nu är jag rutinlös
och gör vad jag vill

fast blir lite oklar på saken;

är det verkligen sant
jag kan knappast stå still

hela natten jag kommer va vaken

Jag ska vandra på gator
med stora plakat:
"En underbar gåva jag fått

min värld ligger öppen
inga hinder nu finns
jag ska vårda min möjlighets lott"

Önskar göra så mycket
jag inte haft tid

eller möjlighet för i mitt liv;

skåda björnar på arktis
ta en tur jorden runt

i sjumilastövlar ta kliv

De drömmar
som på min lista står först

mina grundstenar kommer förbli

de händelser jag
värderar som störst

utav allt jag kan göra som fri:

Vandra runt bland löven
en höstkulen dag

i ett barns rena eufori

dricka varm choklad
på ett mysigt café

påbörja min biografi

Jag vill njuta av årstidens
skiftande skick
känna solregnets kind emot min

varje dag dig få möta
med kärlek i blick

Må det bli min nya rutin







Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-09-05 22:25



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Underbar inspirationsrik dikt!
2020-11-03

  Nils-Robert
Vilken fin dikt om möjligheterna i livet. Bland de bästa jag läst på länge här på poeter. Bra komposition , bra rytm.
2020-09-11

  bibbi ahrnstedt
Fint skrivet om möjligheterna att varje dag få möta någon annans blick med kärlek
2020-09-08

  SatansSon VIP
det blir nog verklighet. gillar texten. säkert raden om kafeet.
2020-09-07

  SatansSon VIP
det blir nog verklighet. gillar texten. säkert raden om kafeet.
2020-09-07
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP