Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om än i hemvändarvind



Du steg in i

den hemvändarvind

vilken förde dina steg

mot rop och glädjor

i lek kring barnagrind



Du paraderade

utefter horisont

av minnen gungande

löften ljungande till

en trängtans måne skär



Du såg din livs idyll

evigt grön som klorofyll

ta landning i lyktesken

där också nutidsvinden ven

i sena timman på en scen




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-09-06 11:14



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Välskriven text med glimtar från minnets galleri!
2020-09-07

  Elinor Sörensson VIP
Vacker tankefärd med hemvändarvind
mot nutidsvind i lyktesken.
Skickligt rimmad text som känns som Hambeanska ordsmekningar mot gommen. En njutning.
Särskilt gillar jag "En trängtans
måne skär"
2020-09-07

    ej medlem längre
Fint hur rim kommer in på slutet i denna vackra hågkomst av det som varit men också av "nutidsvinden". För mig är rim lugnande men också lek och får mig att tänka på många av de rimmade sagor jag läste som barn och saknar.
2020-09-06

    Lena Staaf VIP
Fläktande tanke mot barndomen som ofta känns ljuv med hjälp av minnets filter.
2020-09-06
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP