Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen tolkning av air (Bach)


Lösdrivaren

Måhända har jag ej förstånd
jag trotsar tidens tand

Jag stryker som en vagabond
i damm och dike fram

I nuet finns ej snart och då
jag fröjdas där en stund

Tills minnet färgas gult och grå
i andens gröna lund























Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-09-07 18:27



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tack för återuppväckade
Av ordet vagabond
Fick mig att minnas
När en tidning skrev
Att en av Sveriges
sista vagabonder
Avlidit( min mor
bjöd honom på
Vetelängd o kaffe
Drygt veckan innan)
;)

2020-09-07

  TrollTörnTrappan VIP
Nice diktvers också!! .."i nuet finns ej snart och då" var nyskapande uttryck av klassisk tanke.
2020-09-07

  TrollTörnTrappan VIP
Spirituell, skön tolkning!! Gammalt och nytt i samma skepnad..

[spelar du på tangenter? eller gör ren datorsimulering? om det kallas så..]
2020-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant