Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min oro

Min oro
vispar jag hårdhänt till en smet
saltar och pepprar
alldeles för mycket
häller i ett slukhål.

Mina farhågor
drar på underliga färdvägar
förstoras, förtätas
men jag hoppas
de ska förolyckas.

Jag vill lyckas
att vara lycklig lugn och glad
men med saltsmaken
och de ostyriga vädersträcken
blir det bara glimtvis.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-09-08 12:49



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Underbar text med härliga uttryck ! Man känner igen sig !
2020-09-10

  Magica VIP
Mycket väl beskrivet, målande diktat, bra!
2020-09-09

  Bodingen VIP
Den smeten vill jag inte smaka, mitt eget recept är dock inte bättre.
2020-09-08

  Cikoria Blå VIP
Glimtvis är bra det med...
då vet man iallafall hur det kunde vara.
En dikt som gör att man begriper.
2020-09-08

    ej medlem längre
Aptera en mental dynamitgubbe

oro har varken armar eller ben, ändå greppar den omkring oss som ett lås av stål
2020-09-08

  Kajan VIP
Mycket originell och brokig; tycker mycket om språket, lite bångstyrigt är det allt...
2020-09-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Fyndigt och kul med lite arseniksmak! Oro är ibland en överdriven känsla, som man vill bli av med.
2020-09-08

  BenGust VIP
Skulle naturligtvis kännas kilovis behagligare om man kunde se bortom nästa krök och få en deadline på pandemins upphörande.
2020-09-08

  Respons VIP
En härlig blandning av känslor, mat och väderlek. Kul lek med ord och betydelser!
2020-09-08

  Lottie Ålhed VIP
Tyckte om versen som börjar med Mina färdvägar mycket och orden farhågorna
som ska förolyckas.Applåd!
2020-09-08

  Öknens Ros VIP
Orostider härjar ännu, men lite lyckostunder kan vi unna oss.
2020-09-08

  Blomma-Stjärna VIP
Bra flyt och fyndig tankegång; materialisera oron till en gegga, vispa till en smet, ned med den i ett slukhål och hoppas att den helt enkelt förolyckas - efter en del underliga färdvägar och diverse förtätningar - så kan man hoppas med corona också, tänker jag!
2020-09-08

  ULJO
Du beskriver din oro som en illasmakande maträtt. Fyndigt.
2020-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP