Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns

Jag minns de två damcyklarna
från fyrtiotalet som stod parkerade
i det lilla garaget på baksidan av huset
Jag minns lusten att sitta där bak
och flyga fram över grusvägen
och ständigt bli förmanad
att hålla ut fötterna
Jag minns lukten av lillstugan
Jag minns att ordet arbete
fyllde mig med sådan lust
På andra sidan hallonhäcken
stod byggjobbarna med
stora cementblandare
hammare och spikar
I min värld som femåring
var det naturligt
att jag kunde ta med egna verktyg
ta klivet över hallonhäcken
och bli en del av gänget
som hamrade eller tog rast
och pratade med varandra
om det gemensamma arbetet
Jag berättade för morfar
om alla framtida byggprojekt
Han teg och lyssnade
medan den lille experten förklarade
Allt är möjligt
Framtiden är ett löfte
Tryggheten garanterad
Kärleken är självklar
Nu kan vi börja jobba




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-09 03:47



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Bildrikt och vackert i barndomens landskap.
2020-09-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en liten pojkes värld, fina barndomsminnen och tilltro till ett bra vuxenliv!
2020-09-09

  Blomma-Stjärna VIP
Barndomsfina minnen av livet kan ge en vision av hur man vill fortsätta att navigera; med tillit, med lust
- vilket inte betyder att vi inte ser livet
med dess komplikationer
och ett definitivt slut!
2020-09-09

  Kungskobran VIP
Älskade som liten att klättra på byggen fast det var förbjudet och titta på alla maskiner och gubbarna som jobbade
Fint fångat av dig
2020-09-09

    Lena Staaf VIP
För barnet är ibland allt möjligt. Minns själv hur ett bygge växte upp vid sidan om vårt hus. Hur murarna lade sten vid sten, det såg inte svårt ut. Jag var säket på att även jag skulle kunna bygga ett hus.
2020-09-09

  Lottie Ålhed VIP
Ser bilden av en uppväxt genom pojkens ögon. Fint!
2020-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP