Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen tolkning av Chopins mazurka


Lärkan

Det sitter en fågel på taket
vad är det som står på

Lärkan kvittar en melodi
Chopin nocturne 22

Jag sätter mig för att lyssna
det är knappast att den stör

Den härmar en hel orkester
med oslagbart gehör

Så byter den plötsligt tonart
och framför en Mozart sång

Jag slår mig ner för att lyssna
på min första parketts balkong

Jag visslar och applåderar
åt min allkonstnär

Sen somnar jag in på balkongen
och drömmer om lärkans konsert




Bunden vers av Kaptenlöjtnant
Läst 116 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-10 17:56



Bookmark and Share


  Nanna X
Underbar musikalisk tolkning!
2020-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant