Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Rum

I ett rum
sitter vi redan tillsammans,
tätt sammanslingrade,
kommunicerande kärl

I ett annat rum
står jag ännu på tröskeln
rädd att slå mig ned,
göra mig bred,
rispa med stickord

Till det tredje rummet
är dörren stängd
men inte låst
Jag hör dig sjunga på andra sidan,
ser på handtaget
och fingrar försiktigt på det
innan jag slår mig ner vid bordet
för att ägna mig åt mitt

Ser tulpanerna i kaffeburken,
hur de nyss hårt slutna kronbladen
öppnat sig i en omfamning
som gjort allting större och skörare

Tittar på den bäddade sängen,
på täckenas svärm av rosa fjärilar
som nu står stilla
men då och då,
nästan omärkligt,
rör sina vingar

Du har slutat sjunga
och jag går fram till dörren,
tittar genom nyckelhålet,
möter din blick på andra sidan,
allvarlig men leende




Fri vers av Anders L VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-09-14 16:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint att det slutar bra... i ett ??
2020-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Anders L
Anders L VIP