Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är jag i dina händer


Jag ska bära denna dikten

nära den under mitt hjärta

i mitt inre låta den gro


Jag ska föda denna dikten

i vånda i smärta

precis som jag födde min son


Jag ska ge dig denna dikten

inför dina ögon

låta den framföras


ömt lägga den i dina händer

ber dig läsa mina ord

som om de vore levande


och det blir de ju

ord som var mina

blir nu dina


jag ger dig mina poem

som vore de nyfödda

bräckliga men ändå starka


precis som livet är

skört och starkt

allt på en och samma gång


du har att bara låta in







Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-09-22 17:07



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Ömt och inbjudande faller orden...
2020-09-22

  danne //
som en vaggande vyssjande visa , med ens egna innehåll , vackert å ömt.


2020-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP