Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt undermedvetna

Mitt undermedvetna talar till mig
med klar och tydlig stämma
varje natt vid klockan tre

Budskapet är glasklart
och känslan är manande
och uppfordrande

Så jag griper efter penna
och papper för att skriva ned
vad mitt inre förmedlar

På dagen när jag dränerad på sömn
läser detta tydliga budskap
fylls jag av tvivel och frågetecken

Bagateller blir oceanångare
Dunkla tankar blandas
med motstridiga känslor

Ingen människa blir klokare
av detta budskap förmedlat
av en förvirrad hjärna

Det krävs en nyckel
och ett krypterat lås
för att förstå och kunna tolka

Klockan tre knackar hjärnan på igen
till dörren av den sköna sömnen
Dags för nya uppfordrande budskap

Det är som en ständig kamp
mellan en berusad rumlare
och en rationell nykterist

Den ene förstår sig inte på känslor
och den andre
förstår sig inte på tankar

Men bägge är egentligen jag
som längtar efter både sömnen
och ett annat liv




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-29 06:40



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Inte lätt att va glasklar när drömlivet suddar perrongen och tåget drar iväg och nästa anhalt tycks när och fjärran
2020-09-29

  Kungskobran VIP
Jag önskar mig ett liv
utan bråk och kiv
vad finns det någon stans
inte i sömnen i alla fall
2020-09-29

    Lena Staaf VIP
Mycket som bubblar upp under sömnen. Värt att fånga - på något vis!
2020-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP