Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bävan

Jag ser med bävan hur nazisterna nästlar sig in. 
Snart finns de i varje del av vårt land. 
Nu senast upptäcker jag dem här på poeter.

Samma repiga stenkaka som blev omodern
redan 1945. Nu lockar de till sig massorna
- de som inte vet bättre
- de som tror på lögner och luftslott
- de som tror att enkla lösningar fungerar

Det finns inget enkelt med nazismen.
Det är en sjukdom som drabbar demokratin.

Det finns bara ett sätt att bli av med dem
Låt inte de som vill avskaffa demokrati
njuta av dess fördelar.

Låt dem inte få plats i medierna

Ge dem inte en plattform att sprida sin dynga från!

Det är ni som leder poeter som bestämmer vad som ska få finnas här,  
det har inte med yttrandefrihet att göra - de får fortfarande tänka och
säga precis vad de vill - om de håller sig i träden och låter bli frukten.

Yttrandefriheten är ett avtal mellan staten och dess invånare - inte mellan publikationer och den som vill yttra sig.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Roger VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-09-29 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP