Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om hösten

 

 

när höstens kalla vindar vina

det är en obeskrivlig pina

de skär genom ben och märg

isande iskallsblå färg

 

klara solskensdagar med hög luft

långa promenader det är tufft

lönnens praktfulla blad

något som gör en glad

 

hösten motsatsers tid

ändå känns stilla frid

naturen sig förbereder

vilar i årstiders händer

 

i evig sol vi ej kan leva

ej heller Adam och Eva

bättre då med variation

årstider en attraktion

 

så hej du vackra höst

trots grådis du får min röst

mysiga kvällar framför brasa

på något gott man kan kalasa

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-09-30 12:52



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Hösten och vintern kan vara fin, men om man kunde gå i ide och vakna i april skulle jag föredra det.
2020-10-01

  Bodingen VIP
Zzzzzzzzz...mvh Björn Nalle...zzzz...
2020-09-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Trevligt diktat om den ombytliga hösten! Som jag trots allt älskar:)
2020-09-30

  BenGust VIP
hösten motsatsers tid
årstider en attraktion
Håller helt med om detta.

Vore ändå trist om det bara
fanns en årstid, men sommarn
kunde gott vara längre.
Schyssta rim.
2020-09-30

  AiA Maria den fria
Fint om naturligt flöde

Tack!
2020-09-30

  Marita Ohlquist VIP
Jag välkomnar hösten, en fin övergång mellan sommar och vinter!
2020-09-30

  ULJO
Håller med nedanstående. Alla årstider har sin charm.
2020-09-30

  Feliaxel VIP
En variation av årstider är nog bäst
Varje årstid är fantastisk likaså dina rader
2020-09-30

    Lena Staaf VIP
Din dikt håller humöret uppe trots stundande mörker och kyla.
2020-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP