Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Influens från textestradören, kompositören Jacques Brel.


Allt kan ske i varieté


Nä, men se
varieté, varieté
sånger om livet
och det strax breve


Men, skön madam
har kärleken kommit på skam
och nu dras alla
rakt över en kam


Och herrn tittut
spårvagnsbanan tar inte slut
kapitalets väg kör
snart sitt sista tut


Nå, gott folk hör
källor och läckor en hel kör
med klädnypor på
penningtvättsodör


Mot stram mimik
en dos magi akrobatik
genom clownpajkonst
gör skrattet dig rik


Märk livet le
för allt gick ju inte på sne
hör sång om kyssar
av en lyckans fé


Allt kan ju ske, varieté




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-09-30 10:54



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Härlig !
2020-10-02

  Maja Ivan
Märk livet le
Hör sång om kyssar av en lyckans fe

Fantastiskt fint och ger ton av sprakande magi!




2020-10-01

  AiA Maria den fria
Underhållning och behållning

Tack!
2020-09-30

    Lena Staaf VIP
Härlig text där du tvålar till nutida marodörer med ett leende på läpparna.
2020-09-30

  Elinor Sörensson VIP
Lysande och underfundig varietétext
i sann Brel-anda. Det är som att jag
både hör och ser honom på scenen
när jag läser.
Hoppas du tonsätter den också.
2020-09-30

  Marita Ohlquist VIP
Suveränt skaldat!
2020-09-30

    ej medlem längre
Vad kul och bra! Du kan verkligen genren! Pengatvätt, korruption, rävspel och kanske sol-och-vårare görs till åtlöje genom cirkus och sång och snygga rim! En fin hyllning till en varité där allting får ske.
2020-09-30

  Öknens Ros VIP
Och Brel ler i sin himmel. Bra diktat!
2020-09-30

  angela Täubert fd Jansson VIP
Och ibland är själva livet en enda lång varite`
2020-09-30
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP