Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att bara sitta still och tänka - så underbart rofyllt.


Kontemplation

 

 

När jag ser in i elden från spisen

Saktar tiden in och blir stående helt stilla

I kontemplationen sorterar jag tankar

som jag sorterade fallfrukten på gräsmattan

 

Vad blir viktigt att minnas?

Vad är värt att spara?

Lägger de goda och viktiga

i minnets innersta arkiv

dit bara jag har nyckel

 

Där har jag en rikedom

Skänkt av alla de goda jag mött

Skänkt av mina närmaste kära

Och av dem som skrivit till mig

genom poesins förtrollande värld

 

Jag är så privilegierad - och tacksam

 




Fri vers av Nils-Robert
Läst 364 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-10-01 09:48



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
En mysig dikt om det viktiga att vara tacksam för det man har
2020-11-01

    ej medlem längre
Fint. Jag tror att just tacksamhet är det som kan skänka naturens stillhet och inre lycka.
2020-10-28

  Alysse VIP
Lugn och rofylld text
målande beskrivet
känner värmen
och hör sprakandet
från elden. Mysigt
och så viktigt att värna
våra innersta rum
2020-10-02

  Solstrale VIP
Ja det är fint med kontemplation, din text både inspirerar ger råd om hur ta hand om sig och visa tacksamhetens stora njutbara känsla. Vi är priviligierade på så många olika vis! Din text får ett litet pris! Bokmärkets! :) det är du värd vid din härd! :)
2020-10-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att lugn och ro samla tankarna och spara allt som ger guldkant på tillvaron!
Gillar kopplingen till fallfrukten.
2020-10-02

  Rise Little One
Att sitta vid brasan känna av värmen och låta tankarna fara iväg är det bästa som finns i livet... En text som talar mycket till sina läsare ...
2020-10-02

  Blått Norrsken VIP
Underbar positiv text i tacksamhet av det som betyder mycket
2020-10-02

  stormengudrun VIP
Så vackert skrivet :-)
2020-10-01

  Margit Grell
Insiktsfulla rader!
2020-10-01

  bibbi ahrnstedt
Vacker skrivet om minnen

2020-10-01

  ULJO
Rofyllt att sitta vid brasans sken och bra låta tankarna fara iväg.
2020-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert