Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tolkar lite Beethoven


Älvan

Svarttjärn vaggar en spegelbild
i fullmånens dunkla ljus
Där dansar en älva i natten så mild
stilla till granarnas sus

Hon dansar i sorg för att natten är kort
denna sällsamma siluett
Och i gryningen tynar hon sakta bort
i en sista piruett




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 180 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-01 18:55



Bookmark and Share


  danne //
sanslöst skön Den döve var, å texten din Kapten är perfekt till vår kompositörs toner...
2020-10-03

  Kajan VIP
Helt underbart! Text och musik i ljuv harmoni; där bilden av älvan dansandes över tjärnen lyfts fram av den så känsligt tolkade kompositionen.
2020-10-03

  angela Täubert fd Jansson VIP
Jag såg älvan....
2020-10-01

  Sparvögat VIP
Så vemodigt vacker sorgsenhet talar din trolska dikt...
2020-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant