Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tolkar lite Mozart


Utan någon lön

Ett slott i fin barock kostym
mot himlens höjder stå

Lögnen är en ond parfym
som färgar anden grå

Där sitter lille Mozart
han drar en menuett

Ärligt och förfinat
med stil och etikett

Han följer inga noter
hans ton kan flytta berg

Idag går det i dur
då han följer sinnets färg

Det sitter som i märgen
likt en aftonbön

Han spelar inför hovet
utan någon lön





Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 194 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-01 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant