Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om samspelet i naturen


Den vackra naturens märkligheter

 

 

Löven faller ner från träden

Kraschlandar på takteglets vågor som bär dem vidare till evig vila

Sopar ihop en hög och slänger det på tippen för avfall

De vackra löven ruttnar i dimma

 

Maskarna jublar när mat levereras fritt

Som om det vore gratis hamburgare till barn

Tuggar, äter och håller orgier med varandra

För att fördubbla sin numerär var tredje timma

 

Koltrasten som gäckande håller sig kvar och vägrar flytta

trots upprepande varningar om vräkning

kalasar på mask vid skräphögen och skrockar muntert i en rönn

men med ständig rädsla för duvhökens grymma blick

som alltid sneglar mot nästa frukost

 

Känner mig nöjd att gården är krattad

och njuter av naturens stillhet

 

 

 

 

 




Fri vers av Nils-Robert
Läst 232 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-02 16:31



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En underbar betraktelse, som tycks i mångt och mycket vara en spegling av samma koltrast och habitat tillika mas och rönn, hm och duvhök, allt blev så nära, med dina ord som om vi såg ut genom samma fönster, ... Tänk så det kan vara...
2020-11-20

  Fem hjärtan VIP
Intelligent och rofyllt vacker med en humoristisk ”knorr”
2020-11-01

  Alysse VIP
Fint skrivet om naturens kretslopp
och människan
Målande beskrivningar
i en text med en tydlig
röd tråd där slutet
knyter ihop allt samman
lugnt och skönt
2020-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert