Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tolkar lite bach


Maskeradmordet

Det är fest på operahuset
folk är på humör
det serveras ugnstekt rådjurssadel

Kungen står i ljuset
men det är nåt som stör
delar av vår allra högsta adel

Mitt under supén
anländer ett brev
som en liten hint vad som ska ske

Men man ställer till en scen
om kungen uteblev
inget skrämmer Gustav nr tre

Vid sjätte kontradansen
går det av ett skott
klockan visar något över tolv

Vår kung tappar balansen
brottet är begått
faller handlöst ner på operans golv





Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 116 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-04 23:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
De bägge avslutande stroferna sitter som en smäck!! Genialiskt enkelt med "går det av ett skott //brottet är begått"..
2020-10-06

  Nanna X
Härlig kontrapunkt!
2020-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant