Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Istidens lek med naturen


Stenarna

I skogen ligger de.

Här har de legat sen urminnes tider,
eller iallafall sen senaste istiden.

Isen har format stenar till solida enheter.

Solitärer.

Maktfullkomliga, hårdhjärtade bumlingar.

De bryr sig inte om någonting, bara ligger där tysta.
De bryr sig inte om människornas kamp och förtvivlan.

Jag lutar min kind mot grått urberg och känner - värme!

Dagens sol har dröjt sig kvar!

Tröstad går jag vidare.




Fri vers av Pillan på Näset
Läst 65 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-06 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pillan på Näset
Pillan på Näset