Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spelar lite Bach


Som inga vingar fick

Vart tar tårar vägen
som aldrig fick nån tröst

Vart styr sommarns skuta
nu när det blir höst

Vart sorgerna tar vägen
det kan man ej förstå

Men det finns en plats på Jupiter
dit alla suckar gå

Där råder ständig grönska
där rinner tröstens bäck

Och allt som föll i glömska
när minnet sprungit läck

Där växer ångerns pärlor
där sjunger södergök

Där flyger sädesärlor
kring morgon timmans rök

Och mitt i detta rike
där står en katedral

utan dess like
och i dess gyllne sal

Finner man de offer
för satans fula trick

Där lever alla änglar
som inga vingar fick




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 259 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-10-08 11:57



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Så fint du skriver om ”tröstens bäck” och ”ångerns pärlor”...
Din poesi är djup, förlåtande och alldeles, alldeles underbar...
2020-10-09

  TrollTörnTrappan VIP
Spännande val av plats... på grannen till Saturnus, som skänker kontrast åt den satans vinglösheten... trots allt stor tillväxt :-)
2020-10-09

  DominiQueen
Helt magnifikt bra. Tack för god läsning.
Bokmärks!
2020-10-08

  den nakna poeten
du är helt otrolig mycket bra skrivet Bravo !!!
2020-10-08

  Solstrale VIP
Bedårande vackert, till Bach är det oemotståndligt underbart att få ta del av! Tack!
2020-10-08

  Poesia VIP
Ja, helt fenomenalt och formidabelt skaldat. Läser och njuter. Tack!
2020-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant