Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fem minuter

Nu är jag utan kläder
och fryser som en hund
Nu kan jag inte vända
eller vänta någon stund

Det enda lilla klivet
är allt som återstår
av dagar utav strävan
och år som bara går

Nu hoppas jag att ljuset
skall skina klart och rent
och silvernålen glödgas
vid horisontens sken

Ett enda steg från döden
men livet står mig bi
Ett enda steg mot himlen
där du och jag blir vi




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-10 23:28



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Vänta ett tag, tiden kommer när ni kan träffas
2020-10-16

  Solstrale VIP
Den röda tråden du skickligt broderar i ord! Kärlekens! :)
2020-10-15

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skrivet om tankar och känslor på livet och döden.
2020-10-12

  Blomma-Stjärna VIP
farlig längtan - liv vill leva - döden kommer ändå - den kan ingen misslyckas med när döden själv tar vid!
2020-10-11

  Kungskobran VIP
Ett sista steg kan vara svårt
bättre låta bli
och vid liv förbli
slutet kommer ändå
det kan man lita på

2020-10-11

    Lena Staaf VIP
Otroligt vackert! Vemodigt. Rytmisk dikt som porlar mjukt.
2020-10-11

  bibbi ahrnstedt
Vackra tankar men svårt fast sista steget kan vara väldigt långt
2020-10-11

  Monika A Mirsch VIP
ett enda steg mot himlen .... det vackraste jag läst - TACK!
2020-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP