Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tolkar lite Beethoven till dikten


Jag har en ljuv och sällsam plats i minnet

Jag har en ljuv och sällsam plats i minnet
där ro och vila råder över krav

Där speglar sig min själ i barnasinnet
över karmosinrött marmorhav

Där lyser fyra solar över riken
som sprider evig grönska i den värld

Där ingen är förmer eller besviken
över orättvisor på vår färd

Men detta Shangri-La går ej att finna
bara själen vet dess koordinat

Endast andens kraft kan återvinna
den utopi likt Platons gamla stat





Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 199 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-10-12 15:13



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Här vände min dag upp! I ord och toner man far iväg och mår bättre för en stund! Tack! :)
2020-10-15

  TrollTörnTrappan VIP
Skönt rike svårfunnet, en andlig position mitt bland fyra solar, ett dolt barnasinne?!
2020-10-13

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som landar mjukt när jag läser.
2020-10-12

  Nanna X
Härligt hur Beethoven gifter sig med det lätt snedstämda soundet!
2020-10-12

  Sparvögat VIP
Så underbart vackert du beskriver en sällsam värld i evig grönska...
Tycker mycket om dina ord!
2020-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant