Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyla - Värme

 

 

frosten frasade under mina fötter 

krasade sönder froststjärnorna

kölden bekom mig inte, tvärtom

den kändes uppfriskande

 

det varma kändes obekvämt

klibbigt, slibbigt och stressande

svettpärlor längs ryggen

känns som aldrig tvättad

 

utstrålar kyla 

med mig kommer vintern

säger adjö till värmen

kryper in i kölden

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-10-13 11:31



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om höstens nedgång, vinterns uppgång. Med vinter kommer lugnet, tycker jag.
2020-10-14

  Bodingen VIP
Usch fy tvi vale
björken den kale
näckar i skogsbryn
en förskräcklig syn
värme kom tillbaka
ty vi av kyla skaka
2020-10-14

  alicja lappalainen VIP
"kryper in i kölden"

underkastelse
2020-10-13

  ULJO
Adjö till värmen och en stilla önskan om "Vi ses igen"
Fint poetat
2020-10-13

    Lena Staaf VIP
Ett bejakande av den förändring mot kylan som är på gång. Fint skrivet!
2020-10-13

  Feliaxel VIP
Naturen förändras ständigt
2020-10-13

  AiA Maria den fria

Känner ”balans”...

Tack!
2020-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP