Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avskedsbrev

Har du någonsin känt som vi?

Ett öde lämnat i någons händer

Ett djup som täcker

Väggar, skogar, hav och länder

Ingen kunde någonsin tro

På tron om läkande sår

När vi inte ens kommit över ödets bro

Snälla,

Påminn mig när sista andetaget tas

Att det inte bara är en livslängd

Utan en milslång fas

Älskling,

Jag vill lysa upp alla städer

Alla rum, lyktor och tända alla bränder

Bränna ut all ångest och tvätta alla kläder

Askan som blir kvar målar väggarna vita

Här finns inget mer lidande

Ångesten, ljugandet, oron och allt annat fick smita

Ska vi en dag

Ta oss över bron

Tända bränder

Se väggar vita som pärlemor

Ska vi en dag

Se slutet

Som börjar där vi är nu





Fri vers (Fri form) av LuukadeLuuna
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-15 20:23



Bookmark and Share


  Rafael X
Mäktig och målande dikt.
2020-11-18
  > Nästa text
< Föregående

LuukadeLuuna
LuukadeLuuna