Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oändliga grubblerier om obefintliga ting (2)

Einstein formulerade en generell teori
Utan massa går all världens tid förbi
Bundna av massa får vi chans att uppleva existensen
Att skapa något vackert under tidens regi

En masslös foton föds och anländer
vid evigheten utan en sekund förfluten
Får ej uppleva sitt eget ljus på vita stränder
Behöver heller inte uppleva apati

Utan massa är tid irrelevant
Vår framtid och vårt förflutna enligt vissa
Utan tid är evigheten en plats
Var och hur kan jag bara gissa




Fri vers av Brunluvan
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-16 10:39



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
så...då är den yttersta logiska konsekvensen av ”relativitetsteorin”att man kan inte uppleva sig själv som den man är innan man vet vem man inte är.

Först behöver vi ”inte vara” för att sedan kunna ”vara” :)

Man kan alltså inte skapa sig själv förrän man har ”icke skapat” sig själv...


Tack!
2020-10-20

  Larz Gustafsson VIP
Dessutom finns det absoluta sanningar, t ex tyngdlagen - även om Stray Cats frisyrer såg ut att upphäva den.
2020-10-16

  Larz Gustafsson VIP
Ergo: Teorin i fråga är meningslös.
2020-10-16

  Brunluvan
Absolut Larz, relativitetsteorin är som allt annat relativ till den som betraktar den. Det är fint att vi alla har möjlighet att betrakta världen därifrån vi står.
2020-10-16

  Larz Gustafsson VIP
Jag VET att evigheten består av:

a) Himlen
b) Förtappelsen

Att folk sedan försöker önska bort detta förändrar ingenting.
2020-10-16

  Larz Gustafsson VIP
Om nu allt är relativt måste även relativitetsteorin vara relativ.
Så fort jag tar upp detta brukar folk försöka tiga ihjäl det.
Det blir för obekvämt.
2020-10-16

  AiA Maria den fria
Tid
i pendel
går inom
ej utom


Nu
Sen

Sam-tid-igt



Tack!
2020-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Brunluvan
Brunluvan