Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tolkar "lay lady lay" Bob Dylan


Inte kunde jag

Du ståtligt stolta högdjur
som står i skogens rand

Du kronbeprydda älgtjur
kung över ångermanland

Jag såg dig på ett hygge stå
och feja mot en fura

Och kon, din trogna gammel grå
hon stod bakom och lura

Jag höjde mitt gevär men så
jag sänkte det tillbaks igen

För inte kunde jag förmå
ta livet av en gammal vän

Mitt lilla utspel du förlät
sen såg vi på varran

Innan skogens majestät
bland granarna försvann




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 153 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-10-18 20:16



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Sköna ackord, till klar vers, med största möjliga ödesmättnad..

God helg på dig! Önskar mig något stycke av Roxy Music i kommande tolkning... [deras ackord-loopar kan ibland löpa liksom här].
2020-10-23

  Solstrale VIP
Älg-poesi på topp, poesitoppen!
2020-10-21

  AiA Maria den fria
Magi o mirakel

”Allt i ett ”


Tack!
2020-10-19

  Nanna X
Dylan techno och ett par älgar, vilket härligt möte!
2020-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant