Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Törnekrona


ibland när värken värker
tårarna inte vill komma
när jag gråter inuti

hur jag känner smärtan
stirrar in i dess vredgade gap
vill slå tillbaka men jag hukar

för värken är ett monster
jag har att göra med
måste bara stå ut

räknar molnen som dansar
räknar löven som faller
räknar regndropparna

oväder i min kropp
sahara-öken och neapel-berg
regnar snöar blundar

och äntligen kommer gråten
som en tsunamivåg
ur en ocean av värk

det är endast från botten
man kan ta sats
hur ont det än gör

fäller ut vingarna
flyger och förfäras
hur höjdrädd jag än är

kommer jag inte att släppa taget
om mig själv hur ont det än gör
kampen är min att härda ut

livet är nu
livet är
livet





















Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-23 14:15



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
att aldrig ge upp för smärtan , man undrar varför man skall lida.de är som du skriver
2020-10-27

  Maria Sundelin VIP
Starkt
2020-10-27

  Kajan VIP
Att aldrig ge efter, det är hårt, men nödvändigt för att orka finnas kvar.
2020-10-26

  Sparvögat VIP
Smärtan är en tung börda att bära...
2020-10-23

  danne //
tungt men det känns lite som det lättar upp ... en frigörelse ... av något slag ...


2020-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP