Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu ett försök att fly verkligheten, in i en längtan, vila och ro, bort från krav.


Som trädet, existera

 

 När ett träd växer,

Rakt

Snett

Knotigt

 

Har det något val?

Ska grenen skjuta ut här

eller ska den skjuta ut där?

Hur högt ska det bli,

Hur många årsringar ska det få?

Och vad kan det påverka?

 

Ett grässtrå likaså,

eller ett blomster

Det bara existerar

 

Står det och stampar

Gör det någonsin motstånd

mot ego

och system

eller hålls det tillbaka

av Jante

 

Motarbetar det naturlagarna?

 

 

Stannat

gräver där jag står

trots att jag minst

varannan dag

påstår

att jag går

 

Slösar trädet med resurserna

med energin

 

Använder det exakt

vad som krävs

för optimal växt

 

Tvekar det aldrig

misströstar

tjurar

 

 Om jag vore ett träd

skulle eken vara min form

knotig

sirlig

gammal

vid men också hög

med lindlöv vajande

i kronan

och rötter i

livgivande jord

pålförankrad i nuet

och förenad med all världens tålamod

insikt och vishet.




Fri vers av Livet1 VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-24 23:02



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Ja, tänk, träden bara lever och bryr sig inte om något annat :-)
2020-10-25

  Roger VIP
Det är inte ofta man stöter på så här kompletta texter. Väl genomfört från första till sista raden som sammanfattar elegant. Wow lixom

2020-10-25

  Peter Stjerngrim VIP
Innerlig känsla av mening och innebörd med så outgrundligt många bottnar ...
2020-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1 VIP