Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tolkar "hosianna"


Edens lustgård

Var rinner det klaraste vatten
var råder naturens lag

Var lyser två månar om natten
var skiner tre stjärnor var dag

Vart hör man lyrans ackord
var fredens ängel har makt

Endast i edens gård
dess grönska och storslagna prakt

Där sprider var orkidé
sitt gyllene skimrande flor

Över himlarna tre
där de vakande gudarna bor

Där spelas de vackraste toner
till älven och forsarnas brus

Där växer citron och meloner
under det storslagna ljus

Som lyser på kullar och dalar
och smeker blommornas stråk

Där hörs hur keruberna talar
sitt säregna ekande språk











Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 147 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-26 14:14



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tre himlar... och stjärnor på dagen - låter som om jag skulle vilja bo där :-)
2020-10-27

  Koloristen
Eden is in SwEden. Or so it used to be.
2020-10-26

  AiA Maria den fria
Tack för himlafröjd !
2020-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant