Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strandhugg




Längtan anländer på sedvanligt manér
Till och med på en helt ny udde
Den väntar inte länge
Upplöser det örat knappt hunnit med

Dess klang överröstar den här platsen, alla platser
Den får mig att resa över hela världen
Och ständigt mot andra
Biets otaliga dockningar blir en tesked honung

Men musiken är inte skogens
Den spelar ändå, det gör även den motsatta udden
Resonansen ljuder i stället i inre salar
"Vi kunde vara här!"

Landtungan lapar outtröttligt de järnhaltiga vågorna
Den är ständigt törstig, den får inte heller nog
För det finns en skogsudde på andra sidan sjön
Jag känner ett träd mot min rygg





Fri vers av DavidM VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-10-26 22:33



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Längtan är och lever i texten, Du fångar den så snyggt.
Bokmärkes.
2020-11-07

  Lottie Ålhed VIP
Underbar dikt med dofter och smak.
Landtungan som lapar järnhaltiga vågorna En härlig metafor som smakar järn...
2020-11-06

  notsomad
"Till och med på en helt ny udde" snyggt och relaterbart och reparerbart
2020-10-27

  ßluie VIP
Rastlösheten minskar något genom åren. Visst är det nu man vill resa. Om två månader återkommer ljuset.
2020-10-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd naturlyrik i symbios med människans längtande själ och hjärta i livet, det enda som är oss givet.
2020-10-27

  ULJO
Naturen och poesi går väl hand i hand
2020-10-27

  AiA Maria den fria
Berörande
Kraftfulla
Toner o vibrationer!

Tack!
2020-10-27

    ej medlem längre
När längtan sammansmälter med naturen, likt ett hav som söker sig mot land, uppstår underbara texter som den här.
2020-10-27

  Nils-Robert
Fin allegori om livet.
2020-10-26
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP