Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Citatet från Tegnér


VERKLIGHETEN

Vad betyder verkligheten?
"Hvad I kännen, hvad I veten"
var ju vår Esaias´ svar.
Duger det i dessa dar?

Känslor är ju disparata,
allt från älska till att hata.
Läkemedel, vätevapen;
resultat av vetenskapen.

Verkligheterna tycks många,
både gränslösa och trånga.
Tiden ändrar ton, men tanken,
nöter ännu som skavanken.

Förr fanns svar på denna fråga
i det öppna, analoga.
Nu man må sin själ hugsvala
i det dolda, digitala.

Vad man både kan och känner,
är den verklighet som bränner.
Fantasi och kalla fakta
är en mix att eftertrakta.

Romantikens verkligheter
är vårt nus realiteter,
dock med annan mening i.
Därför finns det poesi!





Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-27 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP