Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#coronapoesi


Coronablessings


Genom moln av Corona
såg vi nya sanningar

Avslöjanden om livet
som vi levt och hade framför oss

Sanningen som uppdagades
var en jakt och en fångst samtidigt

Vår inställning och lättja
vårt djupaste inre vår smärta

Fanns det moln av död framför dig?
Gick jag igenom pandemin med ett skimmer?

Var jag osårbar när du låg för döden?
Dog du för oss alla?

Det fanns inget religiöst i denna tid
Samtidigt föll vi i underkastelse

Som att jagas av djävulen för oss andra
som gick obemärkta förbi himlens salar

fortsatte våra liv nu mera i oss själva
än innan








Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-28 07:18



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Moln-metaforen blev finemang! Något som både kan förmörka och förblinda "med ett skimmer" ...linda in såväl som av(be)slöja(s)...

som snabbt kan dra förbi eller bli kvarhängande i till synes evinnerligt smådroppande.... genomkorsas och få syn på sina egna mönster genom...?
2020-11-01
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP