Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ungdomens förfalskade ord

Dom sa att de blir lättare när du blir stor
Men inget blir lättare som stor
Betala räkningar
Giftemål skaffa barn
Vara glad
Jobba på ett jobb du inte villa ha
Bara för att få in pengar du behöver
Alltid vara fin
För att hitta nån som vill ge dig frid
Bli krossad
Kastad på gatan
Om du inga pengar har
Spackla på ett leende
För att räcka till
Men sminka på dina ögonbryn
Måla läpparna i sorg
Nån vill utnyttja din kropp
Som kvinna är vi sårbara
Och det syns
Spela på mina känslor
För att min kärlek få
Manipulerar mina ord
Så jag ska tro
När jag föder ditt barn
Vill du inget ansvar ta
Så jag uppfostrar dig själv
Efter 5 år vill du komma hem igen
Du bönar och ber du vill träffa ditt barn
Men hon vet inte vem du är
Eller vad du gör
Hon vill inte se dig
Och detta barn är jag




Fri vers (Prosapoesi) av Bebyjesus
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-04 18:15



Bookmark and Share


    coronapoesi
bra slut
2020-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Bebyjesus
Bebyjesus