Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårat förlåt

gullvivans små växande rot
vittnar nu om din blomning
när din hand
nu smeker gräset poröst, sakta och försiktigt
som den blommande själen du har
Du har tappat balansen men sen växt igen

dina energi fält
Lukten av liljekonvalj
Melodin av skogens hymn
knyter ordlösa känslor
från rot till stam
till skogens
broderi med sommarns färger

nu när året öppnar sina nya färger
och möten med nya färger ljud lukter
färgerna speglas i barnens ögon

när du andas ut är där du där
Ser du din egen skapelse
Du flödar över bäckars brus
obemärkt oskuld och ny
De viskas och växer röster


så ämnar du fortfarande vänta
ett till år

för att förlåta
allt som är vårt
Förlåt allt i vår
Vårat förlåt
i mig




Fri vers (Prosapoesi) av Bebyjesus
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-26 12:14



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Mycket fin, abstrakt poesi. Men vem är "du"? Gud?...
2021-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Bebyjesus
Bebyjesus