Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi lever i en splittrad värld


Schizofreni/splittring

Valmöjligheter finns men vad ska du välja.
Materialism eller andlighet?
Går dessa två att förena?

Andligmaterialism?

Vad händer om bara lust och begär styr?
När du blir mätt på det ena dyker längtan efter
det andra dvs fr intimitet till självständighet!

Överkonsumtion som tar näring och utarmar
Det motsatta blir då
Fattigdom som blir restprodukten av överkonsumtion

Hur ser då balansen ut! Aldrig ta mer än man ger
tillbaka.
Frihet kräver medvetenhet om ansvar för det man skapar.

Västvärldens fall handlar om splittring, det som tycks
vara en god handling kan vändas till något ont om
man inte ser konsekvenserna av besluten.

Men tiden rinner på som den alltid gjort...
från födelse, blomning, nedbrytning och förfall.
Om igen byggs något nytt på resterna av det som
inte varade för evigt...

Ekologi är svaret dvs vi är ömsesidigt beroende av
jord, eld, luft och vatten dvs LIVET
Det betyder att vara rädd om så du slipper vara rädd för.














Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-11-05 11:43



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Bästa rådet. Tag vara på din korta stund på Jorden
2020-11-06
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP